Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از بررسی مباحث مربوط به مالیات حقوق، این بار قصد داریم به صورت کامل نکات مربوط به معاملات فصلی را زیر ذره بین گذاشته و تمام آن چه که باید بدانید را بررسی کنیم.

گزارشات خرید و فروش فصلی چیست ؟

گزارشات فصلی یا همان صورت معاملات فصلی در اصل، تمامی گزارشاتی هستند که اشخاص حقیقی و حقوقی طبق ماده قانونی 169 و 169 مکرر باید برای سازمان اموز مالیاتی ارسال کنند!

حال شاید برایتان سوال پیش بیاید که شرح ماده 169 و 169 مکرر چیست؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که طبق ماده 169 و 169 مکرر، تمامی افراد حقیقی و حقوقی باید با هدف دریافت کارت اقتصادی، لیستی از معاملات خود را به اداره امور مالیاتی ارائه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افرادی که به هر دلیلی برای تهیه کارت و شماره اقتصادی اقدامات لازم را انجام ندهند تا صورت حساب، شماره اقتصادی مربوط به خود و طرف معامله را در صورت حساب ها و فرم های اوراق مربوط وارد نکنند، جریمه خواهند شد.

میزان جریمه عدم دریافت کارت برای معاملات فصلی، 10 درصد از میزان معامله خواهد بود. همچنین این جریمه برای کسانی که از کارت و شماره اقتصادی دیگران با هدف تهیه نکردن کارت و شماره اقتصادی برای خودشان، نیز استفاده کنند هم در نظر گرفته می شود.

ارسال گزارش معاملات فصلی به چه شکل انجام می شود؟

تمامی سازمان های تجاری و کلیه اشخاص حقیقی با هدف ارسال مدارک مربوط به معاملات فصلی باید به پورتابل سازمان امور مالیاتی مراجعه کنند. برای ثبت اطلاعات در این سامانه، افراد باید مراحل لازم را رد کنند و مدارک را ارسال کنند. همچنین افراد می توانند ارسال گزارشات مربوط به خرید و فروش فصلی، در بازه زمانی درخواست تا صدور شماره اقتصادی را با شماره ملی انجام دهند.

اگر بخواهیم به عبارتی ساده تر این مورد را توضیح بدهیم، باید بگوییم که گاهی اوقات ممکن است اشخاص حقیقی و حقوقی، قبل از دریافت شماره اقتصادی معاملاتی انجام دهند که برای ارسال گزارشات فصلی آن نیاز به شماره اقتصادی دارند اما هنوز آن را دریافت نکرده اند.

در چنین شرایطی اشخاص می توانند از کد ملی خود به عنوان شماره اقتصادی استفاده کنند. این نکته را به یاد داشته باشید که از شماره ملی تنها زمانی برای ارسال گزارش می توان استفاده کرد که هنوز شماره اقتصادی دریافت نشده است. قطعا بعد از دریافت شماره اقتصادی، ارسال تمامی صورت معامله های فصلی باید با این شماره انجام شود و نباید از شماره ملی استفاده کرد.

به صورت کلی در صورتی که افراد به دلایل متفاوت، توانایی لازم در انجام این کار (تهیه و تنظیم صورت معاملات فصلی و ارسال آن برای سازمان امور مالیاتی) را نداشته باشند می توانند از شرکت ها، موسسات مالی و حسابداری بخواهند تا تمام مراحل این کار را انجام دهند.

مشمولین ارسال گزارشات فصلی چه کسانی هستند؟

اگر بخواهیم مشمولین ارسال گزارشات فصلی را طبق قانون معرفی کنیم در نهایت به لیست زیر خواهیم رسید:

کلیه اشخاص حقیقی که مشمول اجرای مالیات بر ارزش افزوده هستند کلیه اشخاص حقوقی کله اشخاص حقیقی که مشمول گروه اول آیین نامه ماده 95 قانون مالیات های مستقیم هستند کلیه مشاغل خاص که در فصل دوم آیین نامه اجرایی ماده 95 جدید قانون مالیات های مستقیم معرفی شده اند

مدت زمان ارسال گزارشات فصلی چقدر است؟

بعد از ثبت انواع سفارش های در نرم افزار پخش مویرگی یا ثبت معاملات و امور حسابداری در انواع برنامه های حسابداری، برای ارسال گزارشات فصلی، نهایت یک ماه فرصت وجود دارد.

این گزارش باید دقیقا در همان فرمتی که سازمان امور مالیاتی تهیه کرده است، تکمیل و ارسال شود. گاهی اوقات این سوال برای افراد پیش می آید که با توجه به نزدیک بودن زمان ارائه گزارش مالی سالانه، آیا می توان از تنظیم و ارسال گزارشات فصلی جلوگیری کرد یانه.

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که شرکت باید برای هر دو گزارش، اقدامات لازم را انجام دهند و هر دو گزارش را به بهترین شکل با بهترین کیفیت و شفافیت بالا آماده کرده و به صورت مجزا ارسال کند.

البته نکته ای که در این قسمت وجود دارد مربوط به معاملات کوچک می باشد. در قسمتی از ماده مذکور، آمده که معاملات کوچک (معاملاتی که مبلغ آن ها تا ده درصد حد نصاب تعیین شده است) در گزارشات فصلی قرار نمی گیرند. یعنی افراد با انتخاب خودشان می توانند تصمیم بگیرند که گزارشات مربوط به این معاملات را هر سه ماه یک بار و به صورت کلی ارسال کنند.

یکی از رایج ترین سوالاتی که در بحث زمان ارسال صورت معاملات فصلی برای افراد پیش می آید این است که آیا می توان تمامی گزارشات فصلی را به صورت یکجا و در پایان سال ارسال کرد؟ الزامیست بدانید که مدارک مربوط به هر معامله باید در مهلت مقرر به صورت جداگانه به سازمان امور مالیاتی تحویل داده شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: معاملات جریمه معاملات فصلی امور مالیاتی کشور گزارش فصلی خرید و فروش فصلی سازمان امور مالیاتی صورت معاملات فصلی شماره اقتصادی ارسال گزارش اشخاص حقیقی انجام دهند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۶۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده کثیرالشاکی موسوم گروه "ش" به دادگاه ارسال شد


به گزارش تابناک به نقل از  تسنیم، علی صالحی؛ دادستان تهران اظهار کرد: متهمان این پرونده با مانور‌های متقلبانه اقدام به اخذ وجوه بدون مجوز در قبال پیش فروش خودرو نموده و با توجه به عدم ایفای تعهدات، ضمن ارتکاب اخلال 6 هزار میلیارد ریالی در نظام اقتصادی کشور، مبالغ هنگفتی تحصیل مال نامشروع، پولشویی و ایراد خسارت به مالباختگان مرتکب شده‌اند.

دادستان تهران افزود: این پرونده 1294 شاکی و 43 متهم دارد و متهمان اصلی که 16 نفر هستند با عناوین اتهامی مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی از طریق اخذ وجوه بدون مجوز قانونی (جمعاً به مبلغ 6037 میلیارد و 620 میلیون ریال)، مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای و پولشویی تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

 

وی تصریح کرد: برای 23 نفر از متهمان پرونده که به عنوان واسطه در جذب مشتری نقش داشته و پورسانت دریافت می‌کردند؛ به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع درخواست مجازات شده است، ضمن اینکه دو نفر از متهمان به اتهام پولشویی و دو نفر دیگر به اتهام اختفا و تصاحب صوری اموال متهمان در مرحله تحقیقات قضایی، تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

دادستان تهران با تأکید بر اهتمام دستگاه قضایی نسبت به رسیدگی به جرایم عمده و کلان اخلال گران در نظام اقتصادی کشور؛ اظهار داشت: متهمان این پرونده پس از اخذ وجوه کلان از طریق مانور‌های متقلبانه، گرچه بدواً حدود 2000 خودرو به مشتریان تحویل داده بودند؛ لیکن از اجرای تعهدات خود نسبت به 2754 خودروی باقی مانده سر باز می‌زنند که این موضوع موجب طرح شکایت از سوی مالباختگان و تشکیل پرونده کثیرالشاکی در مرجع قضایی می‌شود، که بلافاصله تحقیقات قضایی آغاز و پرونده با 1294 شاکی و 43 متهم با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مراجع نظارتی به منظور پیشگیری از عملکرد اخلال گران اقتصادی و تسریع در توقف اقدامات مجرمانه، مکلفند راجع به گزارش‌های کمیته مبارزه با پولشویی در خصوص معاملات مشکوک، اقدامات به موقع و مؤثر انجام دهند، ضمن اینکه شهروندان هم می‌بایست قبل از افتادن به دام کلاهبرداران، در خصوص قانونی بودن فعالیت‌های شرکت‌های پیش فروش خودرو، تحقیق و بررسی کنند.

دیگر خبرها

  • تعرفه فیزیکی به شعب أخذ رأی کرمانشاه ارسال نمی‌شود
  • پرونده کثیرالشاکی موسوم گروه "ش" به دادگاه ارسال شد
  • گزارش روزانه بورس امروز ۹ اردیبهشت؛ افت بیش‌از ۲۰هزار واحدی شاخص
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • توقیف ۵۲ دستگاه حفار غیر مجاز در سال ۱۴۰۲
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کردستان
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت؛ رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • توقیف ۲۰ خودرو متخلف تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس