Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@06:00:19 GMT

تورم زمین تک‌رقمی شد

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۳۲۳۱۶

تورم زمین تک‌رقمی شد

زمینه مناسب «ریزش بیشتر قیمت مسکن» در پایتخت فراهم شد. آخرین نبض قیمت «ملک کلنگی» در تهران، از سقوط تورم فصلی زمین مسکونی در زمستان ۹۹ حکایت دارد. نرخ رشد قیمت زمین پس از ۴ فصل صعود تند، سرانجام تک‌رقمی شده که از تغییر وضعیت در بازار بالادست ساخت‌و‌ساز خبر می‌دهد. سازنده‌ها در مواجهه با فازپساجهش، دغدغه تورم زمین را داشتند و آن را مانع تغییر فاز مسکن می‌دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، خروج تقاضای غیرمصرفی از بازار زمین، بر قیمت‌ها تاثیر گذاشته است.

نبض کاهشی معاملات زمین‌‌های مسکونی در شهر تهران، همزمان با بازگشایی قفل ذهنی سرمایه‌گذاران ساختمانی و سازنده‌ها در مقابل جریان تخلیه حباب قیمت مسکن، دو پیام نامرئی و البته مهم را به بازار املاک پایتخت مخابره می‌کند.

به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، براساس آمارهای رسمی، ابرحباب قیمت زمین که پاییز سال گذشته همزمان با کاهش انتظارات تورمی تحت تاثیر کاهش ریسک‌های غیراقتصادی در مسیر تخلیه قرار گرفته بود، مسیر تخلیه حباب را در زمستان 99 نیز ادامه داد. شیب تورمی در بازار معاملات زمین که از پاییز سال گذشته با کاهش سرعت رشد قیمت زمین به یک‌دوم تورم فصلی تابستانی در این بازار رسیده بود، در پاییز نیز روند کاهشی خود را ادامه داد و این جریان، منجر به تغییر مسیر تورم فصلی در بازار زمین در فصل پایانی سال گذشته نسبت به یک‌سال قبل از آن شد. روند تورم فصلی در بازار زمین و املاک مسکونی کلنگی به عنوان پرهزینه‌ترین جزء ساخت‌وسازهای پایتخت در حالی از زمستان سال 98 صعودی شده بود که در زمستان 99 تک‌رقمی شد.

تابستان 98 تورم فصلی در بازار معاملات زمین معادل 10 درصد بود. این میزان در پاییز 98 به صفر رسید، اما در زمستان 98 مجددا روند صعودی به خود گرفت و معادل 11 درصد نسبت به پاییز 98 رقم خورد. التهاب در بازار معاملات زمین و املاک مسکونی کلنگی به لحاظ سرعت رشد قیمت، در سال 98 خود را نشان داد. در حالی‌که از سال 97 در شهر تهران آغاز شده بود. در بهار 99 تورم فصلی زمین و املاک مسکونی کلنگی شهر تهران به 23 درصد رسید اما در تابستان با ادامه التهاب در بازار زمین و شدت گرفتن سرعت رشد قیمت در این بازار تورم فصلی 36 درصدی رقم خورد. در پاییز 99 تحت تاثیر کاهش انتظارات تورمی و کاهش ریسک‌های غیراقتصادی به دنبال برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، نه تنها بازار مسکن تحت‌تاثیر قرار گرفته و تورم مسکن در اوایل زمستان مسیر کاهشی به خود گرفت بلکه در بازار معاملات زمین نیز سرعت رشد قیمت زمین در مقایسه با تابستان نصف شد.

تورم فصلی زمین در پاییز 99 معادل 6/ 18 درصد به ثبت رسید که تقریبا معادل نصف تورم فصلی زمین در یک فصل قبل یعنی تابستان 99 بود. اما در زمستان 99 بعد از گذشت دوره التهاب یکساله در بازار معاملات زمین، تورم زمین تک‌رقمی شد و به 8درصد سقوط کرد. این موضوع منجر به افزایش سرعت سقوط تورم فصلی در بازار زمین نسبت به یک فصل گذشته شد؛ چرا که تورم فصلی در بازار زمین در این فصل بیش از دو برابر در مقایسه با سرعت رشد قیمت زمین در پاییز 99 افت کرد. زمستان سال 99، میانگین قیمت هر مترمربع زمین در شهر تهران به 44 میلیون و 570 هزار تومان رسید. حجم معاملات در بازار زمین نیز در مقایسه با یک فصل قبل -پاییز 99- معادل 6/ 14 درصد و در مقایسه با زمستان سال 98 برابر با 56 درصد افت کرد. این روند کاهشی در بازار معاملات زمین و در سطح تقاضا برای خرید زمین به افت شدید تقاضای سرمایه‌ای در غیاب تقاضای مصرفی برای خرید زمین از سوی سازنده‌ها در زمستان سال گذشته برمی‌گردد.

شرایطی که در بازار معاملات زمین چه به لحاظ قیمت و افت تورم فصلی و چه به لحاظ کاهش حجم معاملات خرید وفروش در زمستان سال گذشته رقم خورد، دست‌کم دو پیام مهم و نامرئی را به بازار مسکن مخابره می‌کند. اولین پیام مهم وضعیتی که در زمستان سال گذشته در بازار زمین رقم خورد آن است که در این فصل در نبود تقاضای مصرفی (سازنده‌ها به عنوان مصرف‌کننده زمین برای ساخت‌وسازها) در بازار ملک، این بازار با احتیاط و کاهش شدید خریدهای سرمایه‌ای نیز مواجه شد. این روند که از پاییز سال گذشته تحت تاثیر ریزش سایر بازارها همچون بازار معاملات سهام و به دنبال آن کاهش انتظارات تورمی و ریسک‌های غیراقتصادی آغاز شد، در زمستان نیز ادامه یافت. اگرچه در بازار معاملات مسکن، بخشی از تقاضای سرمایه‌ای با کمرنگ شدن انتظارات کاهش تورم، بار دیگر به بازار معاملات بازگشت، اما در بازار زمین عملا چنین رویدادی رقم نخورد که علت این موضوع به سنگین‌تر بودن هزینه‌های ورود به بازار زمین و خرید املاک کلنگی مربوط می‌شود.

هم‌اکنون متوسط قیمت هر مترمربع زمین در شهر تهران 5/ 1 برابر میانگین قیمت هر مترمربع مسکن است؛ بنابراین سرمایه‌گذاران در این بازار با احتیاط بیشتری دست به انتخاب برای ورود یا عدم ورود به این بازار در شرایط خاص مانند شرایطی که در زمستان سال گذشته بر این بازار حاکم بود، می‌زنند.از سوی دیگر از آنجا که در زمان بازگشت قیمت‌ها فروش زمین به مراتب دشوارتر از فروش مسکن خواهد بود، این موضوع نیز بر تصمیم سرمایه‌گذاران و روندی که منجر به ثبت شرایط کاهش تورم فصلی و افت تعداد معاملات در این بازار در آخرین فصل از سال گذشته شد، اثر گذاشت. دومین پیام مخابره‌شده از سوی بازار زمین تحت تاثیر کاهش و تک رقمی شدن تورم فصلی و همچنین افت تقاضا در این بازار در زمستان سال گذشته که دیروز در گزارش رسمی منتشر‌شده از سوی مرکز آمار ایران ارقام مربوط به آن منتشر شد، در واقع پاسخی کارشناسی به حباب‌سازهای بازار مسکن است.

حباب‌سازهای بازار مسکن که از ماه‌های گذشته تاکنون سعی داشتند این موضوع را به بازار القا کنند که به دلیل افزایش محسوس هزینه‌های ساخت، از جمله قیمت زمین عملا امکان تخلیه حباب قیمت مسکن و کاهش قیمت‌ها وجود ندارد، هم‌اکنون یک پاسخ قاطع مقابل خود مشاهده می‌کنند. البته این موضوع در بازگشایی قفل ذهنی سازنده‌ها نیز موثر است چرا که برخی از آنها اعتقاد داشتند چون هزینه‌های ساخت وساز با سرعت بالا در حال افزایش است بنابراین امکان کاهش قیمت وجود ندارد.

اما سقوط تورم فصلی در بازار معاملات زمین و تک‌رقمی شدن آن در زمستان سال 99 بعد از یک‌سال التهاب قیمتی در این بازار در واقع به معنای حرکت بازار زمین به سمت ثبات قیمت است. بنابراین همان‌گونه که انتظار می‌رفت کاهش انتظارات تورمی بر همه بازارها اثرگذار باشد، این موضوع در بازار معاملات املاک مسکونی نه تنها بازار معاملات مسکن را تحت تاثیر قرار داد بلکه اثر خود را در شکل تک‌رقمی شدن تورم فصلی در بازار زمین و کاهش شیب تورمی در این بازار از یک‌سو و همچنین افت محسوس تقاضای خرید زمین از سوی سرمایه‌گذاران از سوی دیگر نمایان کرد. در واقع می‌توان گفت، انتظارات کاهشی در بازار مسکن اثر خود را بر همه بخش‌ها و مناطق این بازار بر جای گذاشت و علاوه بر بازار مسکن، بازار زمین نیز تحت تاثیر این موضوع در مسیر تخلیه ابرحباب و رسیدن به ثبات قیمتی قرار گرفت. اگرچه انتظارات کاهشی در بازار مسکن منجر به ثبت تورم منفی در بازار معاملات خرید وفروش آپارتمان شد، اما اثرگذاری تغییر جهت انتظارت در بازار زمین به شکل متفاوت و در قالب حرکت بازار زمین به سمت ثبات قیمتی خود را نشان داده است.

حجم معاملات زمین و املاک مسکونی کلنگی در فاصله تابستان تا پاییز 99 نیز با حدود 25 درصد کاهش همراه شد. این میزان کاهش در فاصله پاییز تا زمستان 99 به مرز 30 درصد رسید که نشان‌دهنده خروج یا کاهش شدید ورود سرمایه‌گذاران به بازار زمین در فصل پایانی سال گذشته است. احتیاط شدید سرمایه‌گذاران برای ورود و فعالیت در بازار مسکن در شکل‌گیری شرایط فعلی در این بازار و حرکت به سمت ثبات قیمتی اثرگذار بوده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اقتصاد تورم قیمت زمین زمین و املاک مسکونی کلنگی بازار معاملات زمین کاهش انتظارات تورمی زمستان سال گذشته معاملات زمین سرمایه گذاران رشد قیمت زمین سرعت رشد قیمت شهر تهران بازار زمین بازار مسکن تک رقمی شد ثبات قیمت سازنده ها تحت تاثیر زمستان 99 رقم خورد پاییز 99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۲۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی

فرارو- خرید و فروش اقساطی خودرو کارکرده را باید جدید‌ترین راهکار خریداران و فروشنده‌ها در بازار بدانیم.

به گزارش فرارو؛ همزمان با افزایش قیمت خودرو در سال‌های گذشته و انتشار گاه و بیگاه اخبار مربوط به رکود شکل‌گرفته در بازار، بخشی از خریداران راهی جز خرید اقساطی خودرو پیدا نمی‌کنند. همزمان فروشنده‌ها با تن دادن به معامله اقساطی، از یک طرف از شر خودرو باقی‌مانده در پارکینگ و مخارج نگه‌داری از آن خلاص می‌شوند و از یک طرف دیگر به لطف سودی که به معامله تعلق می‌گیرد، دنبال جبران ضرر و زیان می‌روند. فروش اقساطی خودرو برخلاف چیزی که احتمالا تصور می‌کنید، فقط به‌مدل‌های اقتصادی و داخلی محدود نمی‌شود و خیلی از فروشنده‌ها بابت فروش ماشین‌های مونتاژی و میلیاردی بازار، از پیدا کردن مشتری دست‌به‌نقد ناامید شده‌اند.

قیمت پراید صفرکیلومتر با احتساب معدود مدل‌های باقی‌مانده‌ای که در بازار وجود دارد، حول‌وحوش ۳۵۰ میلیون تخمین زده می‌شود، اما فروشنده‌ای حاضر شده پراید دست‌دوم مدل ۹۰ را با قیمتی نزدیک ۲۰۰ میلیون به‌شکل اقساطی بفروشد.

پرایدی که درباره آن صحبت می‌کنیم، در این چند سالی که از عمرش می‌گذرد، حدود ۲۰۰ هزار کیلومتر راه رفته و فروشنده چیزی حدود یک‌چهارم از اصل پول تعیین شده برای خودرو را به‌شکل اقساطی و تحویل چک صیادی دریافت می‌کند.

کوییک دنده‌ای ساده که از خط تولید سایپا کنار رفته در بازار مدل‌های صفرکیلومتر کمی بیش از ۳۶۰ میلیون به خریداران پیشنهاد می‌شود. یکی از فروشنده‌های کوییک دنده‌ای مدل ۹۹ که در این سال‌ها ۳۸ هزار کیلومتر با خودرو راه رفته، آن را با رقمی بالاتر از مدل‌های صفرکیلومتر آگهی کرده است! چقدر؟ ۳۷۰ میلیون.

فروش اقساطی این کوییک به‌شکلی است که خریدار باید در قدم اول پولی در حدواندازه ۲۰۰ میلیون به عنوان پیش‌پرداخت بپردازد و بابت اقساط سه گزینه خواهد داشت. شش ماهه، ۳۵ میلیون. ۱۲ ماهه ۲۰ میلیون و ۲۴ ماهه ۱۳ میلیون. اینطوری خرید اقساطی خودرو با انتخاب بازپرداخت شش ماهه حدود ۱۰۰ میلیون کمتر آب می‌خورد.

فروش اقساطی خودرو فقط محدود به مدل‌های اقتصادی و داخلی نمی‌شود و انگار بخشی از خریداران برای سوار شدن شاسی‌بلند‌های مونتاژی و وارداتی هم از چنین شگردی برای خرید خودرو استفاده می‌کنند.

چانگان CS۳۵ مونتاژی مدل ۹۷ یکی از همین گزینه‌هاست. مدلی که بعد ۸۶ هزار کیلومتر کارکرد، با قیمت پایه ۹۵۹ میلیون به شکل اقساطی فروخته می‌شود. فروشنده حداقل مبلغ مورد انتظار برای پیش‌پرداخت را ۷۰۰ میلیون تعیین کرده و در شش قسط انتظار پرداخت چک‌های ۱۱۱ میلیون و ۱۱۱ هزار تومانی را دارد. نهایتا بعد اتمام اقساط، خریدار چیزی نزدیک یک میلیارد و ۳۶۶ میلیون یعنی ۴۰ درصد بیشتر از رقم پایه اولیه به حساب فروشنده واریز می‌کند.

جک J۴ در دسته ارزان‌ترین مونتاژی‌های بازار قرار می‌گیرد و جزو معدود مدل‌های زیر یک میلیارد است. همین جمله برای افزایش توجه‌ها به خرید جک J۴ کفایت می‌کند و از قضا فروشنده‌ای برای پیدا کردن مشتری سراغ فروش اقساطی رفته است.

قیمت جک J۴ کارکرده‌ای که درباره آن صحبت می‌کنیم، از طرف فروشنده حدود ۷۹۰ میلیون یعنی رقمی نزدیک مدل‌های صفرکیلومتر تعیین شده است. تصمیمی که احتمالا به‌خاطر کارکرد پایین خودرو گرفته شده. شرایط فروش اقساطی این مدل به شکلی است که رقم پیش‌پرداخت اولیه ۵۴۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود و خریدار در ۳۰ قسط باید برای پاس کردن اقساط ۱۱ میلیون ۷۰۰ هزار تومانی دست به کار شود. قیمت جک J۴ کارکرده‌ای که درباره آن صحبت می‌کنیم، با این اوصاف بعد دو سال و شش ماه از آغاز بازپرداخت اقساط به حدود ۹۰۰ میلیون تومان تبدیل می‌شود.

سوبا M۴ را می‌توانیم جزو گران‌قیمت‌ترین سواری‌های مونتاژی فعلی بدانیم. قیمت سوبا M۴ در کارخانه یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون است، اما در بازار آزاد در دسته مدل‌های دو میلیاردی قرار می‌گیرد و به‌طور متوسط دو میلیارد و ۱۵۰ میلیون آگهی می‌شود.

قیمت سوبا M۴ دست‌دوم مدل ۱۴۰۲ که کمتر از پنج هزارکیلومتر راه رفته، در یکی از آگهی‌های فروش دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون قید شده است.

فروشنده که احتمالا یکی از نمایشگاه‌داران غرب تهران است، در ازای ۷۶۰ میلیون به‌عنوان ودیعه اولیه و ۳۰۱ میلیون به‌عنوان ودیعه ثانویه (سه ماه بعد موعد پیش‌پرداخت اول) و اقساط یکساله ۹۰ میلیونی، دنبال مشتری برای سوبا M۴ مدل ۱۴۰۲ می‌گردد. قیمت سوبا M۴ کارکرده به این ترتیب بعد یک سال به حدود دو میلیارد و ۱۵۰ میلیون می‌رسد.

دیگر خبرها

  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات
  • کاهش تورم ماهانه اجاره مسکن به کمتر از میانگین ۸ ساله
  • تداوم نزولی قیمت طلا و سکه
  • قیمت سکه و طلا امروز ۸ اردیبهشت؛ تداوم نزولی قیمت طلا و سکه
  • کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • کاهش چشمگیر بهای سکه و طلا در یک هفته اخیر